Стратегическото партньорство между България и САЩ никога не е било по-задълбочено

„За мен е голямо удоволствие и чест да бъда ваш гост днес. Стратегическото партньорство между България и САЩ никога не е било по-задълбочено. Нашето сътрудничество, базирано на общи ценности, е всеобхватно и цялостно в областта на сигурността и отбраната, правоприлагането, енергийната диверсификация, търговията, инвестициите и контактите между хората“.

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в Книгата за гости на Белия дом след като бе посрещнат от президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Като близки съюзници ние заедно работим за укрепване на стабилността и мира в света, както и за напредъка на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани. Уверен съм, че българо-американското партньорство и приятелство ще продължат да се развиват“, пише още в посланието на българския премиер, оставено в Книга за гости.

Веднага след това започна срещата на четири очи между министър-председателя Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп в Овалния кабинет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България