Страшни, странни и секси женски тайни

Изабел Юпер е голямата звезда на продукцията

“Грета” е заглавието на новия филм на майстора Нийл Джордан”, отговорен за класни заглавия като “The Company of Wolves”, “Играчка-плачка”, “Интервю с вампир”.

Действието се развива в Ню Йорк, а историята се фокусира върху Франческа (Клое Грейс Морец) – младо момиче, което връща изгубената чанта на по-възрастната вдовица Грета (Изабел Юпер) и между двете възниква нетипично приятелство. Скоро обаче, младото момиче открива, че Грета не е такава за каквато се представя и може да бъде изключително опасна.

Нийл Джордан е и сценарист заедно с Рей Райт (”The Crazies”). В ролите са Клои Грейс Морец, Изабел Юпер, Майка Монро, Колм Фиор, Стивън Рей, Зауи Аштън и др.

Френската дама с величествена филмография Изабел Юпер несъмнено е звездата на продукцията. Но зрителите и критиците внимателно ще следят изпълнението и на изгряващата звезда на американското кино Майка монро. Блондинката се изяви качествено и привлече вниманието върху себе си с независимите жанрови хитове “The Guest”, “It Follows”.

В “Грета” Майка Монро е в ролята на Ерика, най-добрата приятелка на Франческа, която помага на момичето да свикне с града. Първоначалното работно заглавие на филма беше “Вдовицата”. Произведението бележи завръщането на Нийл Джордан след петгодишно отсъствие, последвало не особено радушното приетия “Byzantium” и спирането на сериала му “The Borgias”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино