Стрелец отстреля трети медали за олимийците

Кирил Киров донесе трети медал за олимпийците ни от младежките игри в Буенос Айрес. Българинът в дует с германката Ванеса Зийгер стигнаха финала на 10 м въздушен

пистолет, с което си осигури поне сребро. А битката за титлата е по-късно днес.

Преди това злато взеха акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, а в бадминтона Мария Делчева също е на финал и сигурен сребърен медал.

До решителния двубой за трофея Киров и немската му партньорка записаха 3 победи, а в последния сблъсък излязоха срещу индонезийката Бакер и и таджикистанеца Файзулаев.

Малшанс имаше Адриан Андреев, който бе на крачка от бронза в тениса. Но травма в стъпалото му попречи да завърши двубоя срещу бразилеца Жилбер Соарес. Българинът се загуби първия сет с 4:6, а във втория се отказа при 1:3.

Талантът получи контузията още в полуфинала срещу друга местна звезда – Факундо Акоста, като още в първия сет поиска намеса на физеотерапевт, което остави съмнения, че ще е играе пълноценно в мача за бронза. Миналия месец Адриан ликува с титлата на двойки при юношите на откритото първенство на САЩ.

С шанс за отличие е Татяна Воложанина, която е на финал в художествената гимнастика. Финалът в многобоя е на 16 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт