Строителен изкоп погълна улица (обзор)

Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата

Свлачище в столичния кв. “Овча купел” погълна улица и кола. Инцидентът станал в петък рано сутринта, информираха жители, чиито домове са в непосредствена близост до изкопа.

Причината за пропадането на земната маса е спукан водопровод. Изпратена е аварийна група на “Софийска вода”, след като кола е пропаднала в изкоп. “Изкопът е пълен с вода, блокът ни е застрашен”, заяви живуща в злополучния блок. Строителите са спукали централен водопровод.

Свлачището е на по-малко от 5 м от блока, изплашени са хората. На място на инцидента пристигна кметът на общината Христина Семерджиева. “Нямам правомощия за издаване разрешение или спиране на строеж. Това е в правомощията на контролните органи.” заяви Семерджиева.

На метри от свлачището има 9-етажен жилищен блок. Този строителен обект изкара на протест жителите му преди дни. “Колата потъна за 2-3 минути”, разказа собственикът на автомобила.

Спира се строителтвото на обекта в кв.104-Б врайон “Овча купел”, където пропадна неукрепен строителен изкоп, съобщиха от пресцентъра на Столина община. Кметът Йорданка Фандъкова е сезирала Софийска градска прокуратура за строителната авария, допусната от фирма “С.А. Г. Груп” ЕООД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България