Строителите на мирен протест

Камара на строителите в България

Изкарват 1000 машини на Цариградско шосе в София, няма да пречат на гражданите

Строителите излизат на мирен протест заради атаките срещу сектора. Това съобщиха от ръководството на Камарата на строителите.

Утре от 7 сутринта до 12 часа на обяд 1000 строителни машини, собственост на различни компании, ще протестират на Цариградско шосе в столицата. Първите машини ще бъдат поставени в близост до офиса на Камарата на улица Михаил Тенев. Идеята е да не пречим с действията си на гражданите, затова техниката ще е разположена в посока изхода на София, а не към Орлов мост, обясни председателят на организацията инж. Илиян Терзиев.

Освен това от сектора са написали и писмо с искания за регулации в сектора и законови промени, както и срещу атаките към бранша. То ще бъде връчено утре последователно в Народното събрание, Министерски съвет и президентството.

В него се настоява да не се дискредитират или унищожават българските компании в навечерието на стартиращите големи европроекти, като по този начин се защитават чужди интереси. Да се спре използването на строителния бранш за политически цели, да се преустанови корупцията, както и да се осигури плановост и предвидимост за сектора, настояват от Камарата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес