Строители дарили над 1,1 млн. лв. за борбата с COVID-19

Средствата и медицинското оборудване са предоставени от КСБ, отделни фирми и работещи в бранша

Над 1, 1 млн. лв. са дарили досега представителите на строителния сектор за борбата с COVID-19. От Камарата на строителите в България, отделни фирми и работници от бранша са предоставени на болници и лечебни заведения, общини, социални учреждения и БЧК медицинско оборудване и финансова помощ.

Дарени са десет респираторни апарата, системи за аспирация, мониторни станции, екстрактори, предпазни средства - маски, шлемове, спирт, дезинфектанти, както и над 360 хил. лева.

„Не можем да останем встрани от тази битка, защото се касае за човешки животи. Камарата и фирмите подкрепят и ще продължат да подкрепят българските медици и здравните заведения в усилията им за справяне с безпрецедентната заплаха, пред която страната ни е изправена“, обясни изпълнителният директор на КСБ Валентин Николов.

„Не е имало тежка ситуация, инцидент или природен катаклизъм, при който КСБ и българските строители да не са се включили на първа линия, за да помогнат. Искам да благодаря на всички фирми и колеги, които и сега даряват и подкрепят болници, общини, домове за възрастни хора. Бъдете здрави и продължавайте тази благородна дейност“, допълни председателят на УС на Камарата инж. Илиян Терзиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България