Строителният контрол има нов началник

Назначението на арх. Иван Несторов идва, след като премиерът потвърди уволнението на Милка Гечева, обявено от Валери Симеонов във фейсбук

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков назначи за началник на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ арх. Иван Несторов. Той сменя на поста Милка Гечева считано от днес, 28 септември 2017 г., съобщиха от МРРБ.

Новината за назначението идва след срещата на лидерите на управляващата коалиция във вторник. Тогава премиерът Бойко Борисов даде версия за това защо вицепремиерът Валери Симеонов обяви преди две седмици уволнението на дългогодишната началничка на ДНСК Милка Гечева във фейсбук, а нито дирекцията, нито министерството потвърдиха. По думите на Борисов Симеонов научил за рокадата от министър Николай Нанков на заседание на МС. "Аз му дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му е казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже и публично“, обясни Борисов.

Преди да оглави ДНСК, арх. Иван Несторов беше директор на дирекция "Геозащита и благоустройствени дейности" в МРРБ. Завършил е висшето си образование в Букурещ в института по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ през 1983 г.

Има 11-годишен стаж в Инспекцията за държавен и технически контрол, чийто правоприемник е ДНСК. Както и 18-годишен стаж в Столична община като последователно е заемал позициите началник отдел „Архитектура“, директор на Дирекция „Контрол по строителството“ и директор на Дирекция „Архитектура и градоустройство“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика