Строителният надзор на „Графа“ със 100 000 лв. глоба (обзор)

Йорданка Фандъкова не е доволна от работата на експертите

Кметът на София призова да спрат спекулациите на политици

Кметът на София Йорданка Фандъкова е глобила със 100 000 лв. строителния надзор, който контролира изпълнителя на ремонта на ул. “Граф Игнатиев”.

Фандъкова призна, че не е доволна от работата на надзорниците. Тя обяви, че следващата стъпка е прекратяване на договора с тях.

“Много спекулации чух през последните дни. Гражданите имат право да се интересуват и дават мнение и то е важно за мен. Спекулации от политически сили не мога да приема. За качеството възложих контрол на контрола, тъй като много се говори за ремонт на ремонта”, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че поканила компетентни представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Експертите вече са били на обекта и са направили огледи.

“Строителният надзор има важни функции и имам забележки към изпълнението на задачите. Искам предварително, гледайки изпълнението да връщат фирмата”, каза кметът на София.

“Нека да си кажат аргументите. Общинският съвет ще се произнесе, ще го разгледа. За мен това искане е лицемерно”, посочи още Фандъкова във връзка с предложението на общинските съветници от БСП, Глас народен, “Зелените”, Симеон Славчев, “Нормална държава” и ДСБ за местен референдум за изграждането на инсталация за горене на RDF отпадъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България