Строителството на обхода на Поморие започва през май

Снимка: Архив

Очакваме през май да започне строителството на обхода на Поморие, което ще струва над 20,9 млн. лв. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарен контрол.

„Изграждането на обход на град Поморие е включено в програмата „Ново строителство“ на АПИ, като общата стойност на проекта е над 20,9 млн. лв. Обходът ще преминава западно от града в периферната му част. Началото на отсечката е от км 217 на път I-9 преди град Поморие в посока Несебър, а краят е при включването в път I-9 до км 222+849 в посока Бургас“, заяви Аврамова. Тя посочи, че за проекта има сключени договори с избрани изпълнители след проведени обществени поръчки.

„Индикативно можем да посочим като начало на строителните дейности май месец. Като срокът на обществената поръчка е 12 месеца. МРРБ и АПИ отчитат изключителното значение на проекта за Бургаския регион и всички туристи и ще положат всички усилия за качествено и своевременно реализиране на обекта. С което ще се изпълни основната му цел – облекчаване на трафика, особено в активния летен туристически сезон и повишаване на пътната безопасност“, обясни Аврамова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България