Строител осъди фирма за 18 000 лева след трудова злополука в Германия

Снимка: Архив

Строител осъди фирма за трудова злополука в град Кьолн, Германия и първата съдебна инстанция във Велико Търново му е определила обезщетение за 18 000 лева от исканите 30 000 лева. През зимата на 2017 г. М.Н. заминал да работи на нов строеж с договор към дружеството, което тогава е било регистрирано в старата столица.

На 14 февруари върху дясното рамо на мъжа се стоварила бетонна греда с тегло над 20 кг., която била изтървана от други работници на обекта от горния етаж. От удара пострадалият получил изкълчване на ставата и бил с временна неработоспособност. Строителят бил опериран в Германия, но след завръщането си у нас се наложила втора оперативна интервенция поради възпалителен процес в рамото. Инцидентът е признат за трудова злополука с решение на НОИ-Велико Търново. След това работникът завел дело срещу фирмата във Районния съд в болярския град.

Междувременно обаче въпросното дружество сменило своята регистрация от ВеликоТърново в Самоков, но към момента на злополуката е изпращало строители от старата столица. Това става ясно от съдебното решение на магистратите, което подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право