Студенти дариха книги и медикаменти на онкоболни деца в УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив

Купища книги и медикаменти за пациентите от детското онкохематологично отделение в клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" в града под тепетата осигуриха студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", изучаващи испански език.

Към благотворителната инициатива "Ola Espanola", която се провежда за първи път, се присъединиха лингвисти и почитатели на езика и културата на Кралство Испания. Събитието бе под надслов "Студенти за бъдещи студенти" и има за цел лингвисти, студенти и любители на испанския език и култура да се обединят, за да "благотворят", разказа Лидия Шамова, преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски".

Тя сподели, че наред с танците, музиката и презентациите, включени в програмата на "Ola Espanola", участниците са успели да се обединят около идеята за помощ на най-младите онкоболни в Университетска болница "Свети Георги". Със събраните средства са закупени детски книжки, предоставени им със значителна отстъпка от издателство "Colibri", и специфични медикаменти, необходими на лечебния процес при деца на химиотерапия, за които Здравната каса и държавният бюджет не отпускат средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони