Бесарабски българи завършиха обучението си по право във ВТУ

Шестима студенти от Юридическия институт на Белгородския държавен национален изследователски университет, Руска федерация, успешно завършиха обучението си в Юридическия факултет на Великотърновския университет.

Три месеца те изучаваха правните закони по съвместната магистърска програма на руски език в рамките на договора за сътрудничество между Белгородския и Великотърновския университети.

Мухамед Санка, който е от Гана и също следва в Белгородския университет, използва предоставената възможност за студентски обмен и започва да работи по докторската си програма по международно право във Великотърновския университет.

Днес студентите от Белгород получиха своите сертификати за положените изпити от ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов на специално тържество, организирано от учебния отдел на Великотърновския университет. Освен сертификатите те се зарадваха и на получените подаръци – рекламни материали за спомен от тяхното обучение във Великотърновския университет.

По време на тримесечния им престой във Велико Търново на студентите от Белгород бе организирана и културна програма – те разгледаха историческите забележителности във Велико Търново и околността.

Преди заминаването си те посетиха Никополис ад Иструм и Преображенския манастир заедно със своите преподаватели и колеги от Юридическия факултет, а техен екскурзовод беше студентката от специалност Културен туризъм Виктория Николова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони