Студенти от ВТУ протестираха срещу допълване на квотата им в Общото събрание

Група студенти на Великотърновския университет организираха протест.

"Ние сме независими от всякакви политически, икономически или користни интереси. Решихме да се съберем на спонтанна демонстрация-протест пред залата на Академически съвет на университета, за да изразим своето недоволство относно предумишлено провалените избори за допълване на студентската квота в Общото събрание на ВТУ. Протестът ни бе насочен срещу поставянето на всички студенти и докторанти на университета под общ знаменател от страна на ръководството на Студентски съвет, което си позволява да говори от тяхно име и да твърди, че те са жертви на репресии и са системно притискани от страна на ръководството на университета", обясниха студентите.

Те допълниха, че изразяват острото си несъгласие с откритото партийно вмешателство в университетската автономия и опитите да бъде оказван натиск на най-високо държавно ниво относно съдбините на нашата Алма матер.

"Демонстрацията отчете широк отзвук, като на спонтанната ни ициатива се отзоваха десетки студенти и докторанти на университета, споделящи несъгласието си с по-горе споменатите теми. Държим да подчертаем, че протестът бе спонтанна студентска инициатива и не цели да оказва никакво влияние или "накланяне на везни" в предстоящите избори за Общо събрание на университета", казват още негодуващите студенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони