Студентка от Търново спечели Голямата награда в конкурса „Боян Пенев“

Снимки: Шуменски университет

Община Шумен финансира стихосбирка на таланта

Емине Садкъ, студентка четвърти курс във Великотърновския университет „Св. Св.Кирил и Методий“, спечели Голямата награда в тазгодишното издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, който се проведе в Шумен. Призът беше връчен от зам.-кмета на община Шумен Найден Косев пред паметника на Иван Пейчев пред Регионалната библиотека. Община Шумен е партньор в организацията на конкурса и ще финансира с 1000 лева издаването на стихосбирка на победителката.

Емине Садкъ учи "връзки с обществеността" и участва за трета поредна година в Конкурса. Печелила е наградата на публиката, първото място в раздел публицистика и първото място в раздел поезия.

Жури в състав доц. Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов, определи и останалите победители. В направление Поезия първото място е за Мартин Каменов Илиев, Софийски университет „Свети Климент Охридски“, второ спечели Росица Пламенова Русева, Великотърновски университет. В направление Проза първо място не беше присъдено, а второто е за Мария Лазарова Гаралова, Медицински университет-София. В направление Критика/публицистика фаворит е Бюлянт Бейтула, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, поощрението е за Стефан Кичев, Нов български университет.

Наградата на публиката отиде при Елица Станачкова от ШУ.

Участници от 13 университета се регистрираха в 42-ото издание на най-стария студентски литературен конкурс. Негов куратор бе доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“ в Шуменския университет. В програмата бяха включени поетически пленер „Писане от натура под земята и над облаците“, като участниците твориха, запленени от красотата на пещера „Бисерна“ и на паметник „Създатели на българската държава“. Имаше поетически двубой, както и дискусия в Арт салона на Радио Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България