Студентка по право в борба с порното

Ноел иска всичките й фотоси да бъдат премахнати от интернет

Лицето на 22-годишната девойка било използвано в редица сайтове за възрастни

„Щях да повърна, когато видях какво са направили с образа ми“, разказва красавицата

Личните снимки на млада девойка били използвани от порно сайтове в продължение на години без нейното знание и съгласие. Жертва на непочтените практики на индустрията за възрастни е студентката по право Ноел Мартин, която е била само на 17 години, когато са започнали злоупотребите. В момента тя търси помощ от правителството за справяне с проблема, наречен „паразитно порно“ - метод, при който се крадат снимки на случайни момичета и се използват в порно сайтове за сексуални цели. 22-годишната красавица е повела война срещу множеството посегатели и иска всички нейните селфита да бъдат премахнати от порно сайтовете, пише „Дейли мейл“.

„Бях потресена. Исках да повърна от погнуса, сърцето ми се сви“, споделя младата Мартин пред ABC news във връзка със скандалните снимки. На някои от тях хакери са монтирали лицето й върху чуждо голо тяло, с цел допълнително да уронят имиджа на студентката по право.

Австралийката Ноел открила изображенията с образа си в сайтовете за възрастни съвсем случайно. Докато се подготвяла за важен ден в университета, тя решила да се позабавлява, като използва специалното приложение на Гугъл. То показва на кои места е била публикувана определена снимка. Младата жена изпаднала в шок не само от самите фотоси, а и от изключително злобните коментари от възрастни мъже по неин адрес. Освен  гнусните сексуални намеци потребителите обърнали внимание и на „несъвършенствата“ по тялото и лицето на студентката по право.

Негативните последици от това посегателство обаче не приключват само с това. По думите на жертвата, когато помолила вулгарните снимки да бъдат премахнати, някои собственици на сайтове не просто отказали, а дори се опитали да я изнудват за още голи фотографии.

„Подобен тип посегателства могат да съсипят живота на едно младо момиче“, жалва се 22-годишната девойка. Ноел е подала сигнал в местната и федералната полиция, както и във всякакви други агенции, които биха могли да й помогнат в свалянето на крайно неприличните фотоси.

Едновременно с това австралийката възнамерява да приложи своите правни умения в борбата с кибератаките. Амбициите на 22-годишната студентка са да съдейства в създаването на по-строги закони, свързани с „паразитното порно“ и кражбата на лични данни.

Преди известно време една от най-популярните български изпълнителки Гери-Никол също стана жертва на подобен тип посегателство. Клиповете на нейните хитове „Ела и си вземи“, „Момиче като мен“ и I’m The Queen бяха качени в редица порно сайтове, в опит да унижат 18-годишната лолитка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл