Студентският съвет на Стопанската академия в Свищов иницира научна конференция

Традиционната годишна студентска научна сесия, организирана от Студентски съвет при Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, за пореден път даде възможност на студентите да натрупат опит в презентирането и да споделят свои научни идеи. Форумът бе открит от зам.-ректора по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов.

„В месеца, който ние наричаме „студентски”, в годината, в която празнувахме 80-ата годишнина на Стопанска академия имахме много поводи за радост. Вашето участие тук показва, че студентите са жадни за науката и искат да я споделят”, каза доц. Нинов.

Научната сесия се проведе в три направления -- „Икономика, държава и общество”, „Финанси, застраховане, отчетност”, „Бизнес, мениджмънт, маркетинг”. Представянето на участниците в първите две направления оценяваше жури, председателствано от проф. д-р Йордан Василев – декан на факултет „Финанси”, а студентите в третото направление оценяваше жури с председател проф. д-р Виолета Краева – декан на факултет „Мениджмънт и маркетинг”.

Във форума се включиха 55 студенти от различни курсове и специалности от ОКС „бакалавър” и „магистър”, които представиха 49 доклада – 27 в първите две направления и 22 в третото направление. Двете комисии отличиха най-добрите участници и класираните на първите три места получиха награди, които им връчиха председателите на журитата.

В направления „Икономика, държава и общество” и „Финанси, застраховане, отчетност” бяха присъдени две първи, две втори и три трети награди. Затруднени от отличното представяне на студентите се оказаха и членовете на журито в направление „Бизнес, мениджмънт, маркетинг”, които присъдиха по две награди за първо, второ и трето място.

Представените разработки ще бъдат публикувани в специализирания сборник с доклади, издание на Стопанска академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони