Студентски яхти надуха платна за първо плаване

%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d1%81-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%88%d0%b0%d0%bf%d0%ba%d0%b0Студентите на Медицинския университет във Варна получиха щедър подарък от ръководството му-две яхти и катер. Освещаването на спортните лодки "Хигия", "Панацея"и "Таласа", както и първото им плаване, се превърнаха в голям морски празник на града. Признателните бъдещи медици, сред които запалени ветроходци, върнаха жеста към ректора на ВУЗ-а проф.д-р Красимир Иванов и му подариха капитанска шапка и компас, с който да следва все така верния курс.

%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%b9%d0%be%d0%b0%d0%bd-2Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови новата придобивка на университета и приветства прекрасната идея за връзката с морето, една бездна, каквато е и човешката душа, по думите му. Представители на законодателната и изпълнителната власт, хора от морския бизнес, преподаватели и спортисти пожелаха на студентите попътен вятър и 7 фута под кила.

"Направихме тази мащабна инвестиция за осъществяване на тренировъчната и спортно-състезателна дейност по ветроходство - атрактивен морски спорт, който практикуват студентите във водещите университети по света като Оксфорд,  Харвард, Кембридж, Браун и др.", посочи ректорът проф.д-р Красимир Иванов.

Във ВУЗ-а бяха изградени Факултетът по фармация, който стана сграда на годината, Факултетът по обществено здравеопазване, уникалният на Балканите Медико-дентален център.

"Продължаваме инвестициите в изграждане на студентски общежития ,на спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро, в модерен Симулационен център  за обучение по медицина и дентална медицина", каза още ректорът. Той посочи, че в Медицинския университет във Варна се обучават над 5000 студенти и специализанти, като от тях 1200 са чужденци от 44 държави в цял свят.

"Гордеем се, че направихме нещо, което не се е случвало в образователната история на България - 3-ма чужденци да кандидатстват за 1 място в български ВУЗ", каза проф.д-р Красимир Иванов.

Само преди броени дни Медицински университет- Варна спечели награда в категория „Best Innovation for Education“ на най-мащабния форум за технологии- Webit Festival 2017. Наградата бе връчена за интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България