Студът отложи детския празник за включването на коледната украса във Велико Търново

Заради очакваното лошо време в късния следобед и вечерните часове на 30 ноември /петък/, кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди отлагане на детския празник за включване на коледната украса в града. Прогнозите сочат застудяване и температури между -9 и -6 градуса по Целзий, съчетани и със снеговалеж.

Планираната забава за малчуганите ще се състои 4 декември /вторник/ от 17,00 ч., отново пред сградата на Община Велико Търново. За тогава метеоролозите сочат омекване на времето и температури малко над нулата.

Над 350 деца се очаква да станат част от празника за включване на коледната украса във Велико Търново. Община Велико Търново вече е организирала превоза на малчуганите за събитието. Детски театрален спектакъл ще зарадва малките и големите, а веднага след края на представлението всички заедно ще включат цветната украса на иглолистните дървета край паметника „Майка България“.

За 4 декември ще бъде отложено и дефилето на Духовия оркестър към СУ „Емилиян Станев“. В 18,00 ч. младите музиканти ще създадат празнично настроение за посетителите на Коледния базар в парк „Марно поле“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони