Стълб падна върху къща в Шумен - майка и трите й деца останаха невредими (СНИМКИ)

Стълбът бил ударен от кола, управлявана от възрастен шофьор

Електрически стълб падна върху обитаем имот в Шумен следобяд в неделя. За късмет стълбът е рухнал първо върху дърво близо до входа на къщата и то е поело удара. В къщата на ул."Генерал Скобелев" по това време била майка с трите си деца на 9, 13 и 16 г. 37-годишната Севда Христова не видяла нищо, но чула адския шум при рухването на стълба. Същото обяснява и свекърва й от съседната къща. Жените са благодарни, че никой не е минавал в това време по улицата и няма пострадали.

Към 16,20 часа на мястото вече имаше полицаи. Първоначалните съмнения са, че микробус е блъснал стълба и е избягал. На мястото обаче, няма никакви следи от автомобил, нито потрошени части. Пристигнали специалисти от Енерго-Про веднага са прекъснали електрозахранването в района.

Стълбът е действащ. Според живеещи на улицата в основата си бетонът му бил опадал и се виждала арматура.

До рухването се е стигнало, след като стълбът е бил блъснат от "Фолксваген Транспортер". Зад волана му е бил 68-годишен мъж от Шумен със слухов апарат, съобщиха запознати. Той обяснил пред полицаите, че не е усетил нищо. По колата му също нямало големи щети. Най-вероятно причината е лошо състояние на стълба в съчетание с удара от колата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България