Супер Марио става анимационен герой

Супер Марио

Супер Марио - персонажът от популярна видео игра на "Нинтендо", ще бъде пренесен в света на анимационното кино, предаде Франс прес.

Шигеру Миямото, създателят на емблематичната сага за мустакатия водопроводчик Супер Марио, в момента работи над проекта заедно с Крис Меледандри, основател и главен изпълнителен директор на американската компания "Илюминейшън ентъртейнмънт", продуцирала анимационната поредица "Аз, проклетникът".

"Бяха ми казали, че да създадеш видео игра и анимационен филм са две сходни неща, но това не е вярно - каза Миямото на пресконференция в Токио. - Едното е съвсем различно от другото. Поддържам непрестанен контакт с опитния продуцент Меледандри. Минаха обаче две години от момента, когато решихме да работим заедно, и оповестяването на проекта."

Все още не е ясно кога филмът ще се появи по екраните, макар че осъществяването на проекта е в напреднала фаза. "Обсъждахме многократно сценария и постигнах синхрон в работата си с Меледандри", поясни Миямото.

Филмът е финансиран от "Нинтендо" и "Юнивърсъл пикчърс".

През 1993 г. Холивуд пренесе на големия екран видео играта "Супер Марио брос", но филмът събра малки приходи в бокс-офиса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл