Сухопътните войски отбелязаха своя боен празник

Сухопътните войски отбелязаха днес своя боен празник с тържествено събрание-концерт във Военна академия „Г. С. Раковски”, съобщиха от Министерство на отбраната.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков поздрави личния състав на Сухопътните войски от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и пожела успехи в бойната подготовка на командирите, щабовете и формированията.

„Влагаме всичките си усилия, за да бъдат Сухопътните войски гъвкав и ефективен вид въоръжени сили, който е в състояние да изпълнява задачите си в интерес на националната и колективната сигурност“, заяви в словото си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Той подчерта, че това е резултат от старанието и професионализма на всеки един войник, сержант и офицер от Сухопътните войски. Генерал-майор Попов заяви, че към момента най-големият вид въоръжени сили изпълнява нарастващите си задължения в условия на сериозен некомплект от личен състав и системно недофинансиране. „При всички случаи ние ще продължим да се стремим да развиваме своите способности за изпълнение на задачите, произтичащи от мисиите на въоръжените сили“, беше категоричен командирът на Сухопътните войски.

Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев благодари на военнослужещите от Сухопътните войски, които изпълняват професионално и безрезервно своите задачи и също като предците си знаят що е дълг и войнска чест. Той подчерта своя ясен ангажимент като началник на всички военнослужещи от Въоръжените сили. „Споделям увереността си, че само постоянното, едновременно и балансирано развитие на видовете Въоръжени сили ще гарантира опазването на сухопътния, военновъздушен и военноморски суверенитет на България“.

По повод празника на Сухопътните войски със заповеди на министъра на отбраната и на началника на отбраната бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за проявен професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

На събитието присъства и президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България