Суши, оригами и демонстрации на айкидо на 21-и път празник на японската култура във ВТУ

Студенти по японски език във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" подготвят за 21-и път празник на японската култура. Събитието ще се проведе на 21 април. Начало на празника ще даде Н. Пр. Сусуму Уеда, временно управляващ Посолството на Япония.

Традиционни японски кулинарни изкушения ще предложат на посетителите от кулинарния отбор на организаторите – суши, пухкави сладки от ориз, японски чийзкейк и др. Демонстрации на айкидо ще направят от клуб „Калоян”, а от асоциацията Кири-е – древно японско изкуство за ръчно изрязване на картини от хартия, ще направят презентация, след което ще предложат на желаещите сами да изрежат своя уникална картина.

Презентации на японска поезия и на световноизвестната японска анимация „One Piece” са също събития, част от програмата на празника.„Посетителите ще могат безплатно да облекат японско кимоно, да получат калиграфски изписани йероглифи, а всеки ще може да си направи оригами”, съобщиха от ВТУ.

Празникът на японската култура се организира от студентите по японски език във ВТУ, с подкрепата на Студентския съвет в учебното заведение и Посолството на Япония в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони