Събарят още 18 незаконни къщи в ромската махала на Асеновград

Още 18 незаконни постройки в ромския квартал „Лозница” в Асеновград предстои да бъдат съборени, след като на обитателите им бъдат връчени предупредителни писма за доброволно премахване на нерегламентираните сгради, съобщиха от Община Асеновград.

Става дума за жилища и стопански сгради, които се намират извън регулацията на Асеновград и са построени върху чужд терен и без никаква документация и разрешителни, уточни Атанас Тошев, шеф на общинска дирекция „Строителство и благоустройство”.

От началото на акцията срещу незаконното строителство в ромската махала „Лозница” през месец юли до момента са връчени 65 акта за незаконно строителство. Съборените сгради са 36, като 27 от тях са премахнати принудително, а 9 са бутнати доброволно от собствениците им.

Общински служители със съдействието на полицията извършват по два пъти месечно проверки за незаконното строителство в ромската махала. В комисията участват и социални работници, но до момента няма желаещи да бъдат настанени в общински жилища, допълниха от управата на 60-хилядния град под Асеновата крепост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България