Събират опасни отпадъци в три столични района

От 18 до 20 април 2019 г. Столичната община ще проведе тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата в три района на София „Оборище“, „Изгрев“ и „Младост“.

Мобилният пункт ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа в:

Район „Оборище“- на 18 април, четвъртък – бул. „Янко Сакъзов“- на входа на парк „Заимов“, срещу ул. „Васил Априлов“;

Район „Изгрев“ - на 19 април, петък – жк. „Дианабад“, ул. „Васил Калчев“ и ул. „Владимир Трендафилов“, пред магазин Т-Маркет;

Район „Младост“- на 20 април , събота - жк. „Младост“ 1, бул. „Андрей Сахаров“, на паркинга пред магазин CHINA CITY (между бл. 44 и бл. 45);

Софиянци ще могат да предават безвъзмездно опасни отпадъци като живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни), лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки и лекарства с изтекъл срок на годност.

Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата се прилага в София от началото на 2012 г. и е плод на съвместните усилия на Столична община и БалБок Инженеринг АД.

„Допълнителна информация можете да намерите на интернет страниците на БалБок (www.balbok.com), Столична община (www.sofia.bg/waste) и Столичен инспекторат, както и на страницата на БалБок във Facebook“, съобщиха от Столичната община.

Мобилен пункт събира термометри, химикали и лекарства с изтекъл срок на годност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България