Събирачи на кредити арестувани заради меле с длъжник

Трима охранители, работещи към фирма за кредити, са били арестувани след инцидент в поморийското село Бата. В последния ден на януари те отишли да търсят непогасените лихви по кредит, взет от местен жител. Това е 32-годишния А.П. от селото, казаха от полицията. Помежду им обаче възникнал конфликт. Скарването прераснало в сбиване, в което се намесили и близки на длъжника.

Единият от охранителите използвал газов пистолет, възпроизвеждайки няколко изстрела във въздуха. От инцидента няма пострадали.

В Районно управление – Поморие със заповед за полицейско задържане са отведени 37 годишният К.И. от Бургас и братята С.П., 29 годишен, и Н.П., 40 годишен, и двамата от Несебър.

Според запознати шефът на фирмата К. И. и двамата му помагачи отишли в Бата да се разправят с човека, който им дължал 30 лева. Такава била месечната му вноска по кредит от 450 лева, който той изтеглил в началото на зимата, за да може да изкара тежките студени месеци.

В селото нямало никаква работа и той не можел да изкара и 10 лева, за да погаси дълга. Надявал се на пролетта, когато се хващал на работа сезонно да припечели някой лев основно в селското стопанство. Събирачите на кредити обаче не можели да чакат и отишли да го притискат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право