Събориха незаконни биваци край Бургас

биваци Бургас

Общински служители, отговарящи за реда в града, събориха незаконни биваци край Бургас. Става дума за три нелегални "къмпинга", в които роми са си изградили заслони и палатки от найлони, картони и дървета.

Биваците са били разположени в комплекс "Славейков", близо до жп линия и района на Зеленчуковата борса.

Мястото е привлекателно за пришълците, защото освен борсата, наоколо се намират и доста предприятия. Те обикалят пеш или с велосипеди с кошове и събират отпадъци, ровят в кофите за боклук, после трупат всичко по биваците.

В акцията по премахването на изградените от ромите десетки импровизирани заслони и постройки, участваха Община Бургас, служители от Второ РПУ и "Титан Бургас". Над 50 роми, живеещи в бивака, бяха изпроводени към родните места.

Площите, където бяха изградени биваците, щателно бяха почистени от натрупаните тонове отпадъци вчера.

Община Бургас редовно премахва подобни биваци на роми, дошли от други градове. Въпреки, че те са упорити и отново, и отново, се опитват да "къмпингуват" край града, няма да се допусне трайното им усядане, съобщиха от кметството в морския град.

Особено през летния сезон, когато градът е пълен с туристи, голяма част от ромите просят по пазарите и други обществени места.

Експерти на общината припомниха и за трагичния инцидент от 2009-та година, когато двегодишно дете, оставено без надзор, беше премазано от влак на същото място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони