Събориха 20 къщи, построени върху улици

Ромите въртели бизнес с наеми

20 незаконни къщи, построени върху улиците "Владислав", "Индже Войвода", "Тамара" и "Крайна", бяха съборени в квартал "Победа" в Бургас.

Къщите изникнали върху платната за движение затрудняват сметопочистването на района, което реално крие опасност за здравето на хората. Това съобщи Магдалена Манолова, териториален директор. По думите и, преди месец са били съборени още 10 незаконни къщи, а непрекъснато се упражнява контрол и за това да няма нови незаконни градежи.

Служители на Община Бургас продължават да констатират и предават в РДНСК други подобни случаи, коментира Магдалена Манолова.

В акцията по премахването на постройките, са участвали служители на общината в Бургас, полиция и жандармерия. До сблъсъци не се е стигнало. Някои от предупредените жители на къщите върху улици, доброволно са ги премахнали.

Част от обитателите на незаконните къщи не са от Бургас, а други, които са местни, дори са ги отдавали под наем на приходящи в квартала роми.

Фирми, чиито производства се намират в квартал "Победа", са се включили доброволно в акцията, като осигурили тежката специализирана техника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България