Събраха над 15 000 лв. за децата на загинали полицаи в Пловдивска област

Митрополит Николай дари 2000 лв. и по една икона на Света Богорица на 16 малчугани

Над 15 000 лв. ще бъдат дарени на 16-те деца на загиналите и пострадали по време на изпълнение на служебните си задължения служители на МВР на територията на Пловдив. Парите бяха събрани на благотворителна вечер "С обич за децата, в памет на бащите герои", проведена под патронажа на областния управител на Пловдив Здравко Димитров и благословена лично от митрополит Николай.

Негово Високопреосвещенство Владиката даде 2000 лв. за благородната кауза и дари на всяко дете по една икона на Света Богородица, за да ги закриля и им носи здраве и щастие. По време на вечерта бяха продадени картини на известни наши художници, екипи и топки с автограф от националните отбори по футбол, "Ботев" (Пд), "Локомотив" (Пд), "Левски" (Сф) и "Лудогорец" (Разград) и лични вещи на именити спортисти като Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Николай Пенчев и Ясен Петров.

Председателят на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов плати 150 лв. за уникална баварска халба за бира, предоставена за каузата лично от лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов. От EVN пък платиха 500 лв. за тенис ракета на Цвети Пиронкова, като това бе един от най-скъпите експонати в благотворителния търг. Прокуратурата и следствието в Пловдив дариха 4000 лв. за каузата, а меценатите Димитър Инджов и Димитър Георгиев се сдобиха с по 3 картини, предоставени безвъзмездно от известни художници. От фирма  "Нова трейд" обявиха, че даряват по 100 лв. месечно за цяла година на всяко едно от децата.

Благотворителното събитие бе уважено и от четирима бивши директори на Областна дирекция на МВР-Пловдив - генералите Валентин Петров и Йордан Кюмюрджиев и главните комисари Тодор Чонов и Пламен Узунов, както и от младия й настоящ шеф Христо Разсолков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България