Събраха над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов

Средствата ще бъдат вложени за изграждане на покрита сцена на Летния театър на старата столица

36 090 лева бяха набрани по време на Коледния благотворителен бал във Велико Търново, който по традиция кметът Даниел Панов даде в навечерието на Коледа. Рекорден брой гости уважиха събитието, организирано за 13-а поредна година от клубовете: „Лайънс Велико Търново“, „Лайънс Велико Търново - Арбанаси“, „Лайънс Велико Търново – Царевец“, „Ротари“ – Велико Търново, „Зонта“, „Св. Патриарх Евтимий“, фондация „Ген. Протогеров“ и от Камарата на строителите.

Изграждане на покрита сцена на Летния театър бе каузата на Коледния благотворителен бал – така, както и през миналата година, за да бъде осигурен пълният обем от средства за съоръжението. Набраните над 36 000 лева и постъпленията от 45 685 от миналогодишния бал са напълно достатъчни за изграждането, а процедурите ще бъдат обявени още в началото на новата година. Приблизителната стойност на строително-монтажните работи и на всички съоръжения е около 80 000 лева.

Даниел Панов и съпругата му Даниела лично посрещнаха всеки един от гостите на бала. В обръщението си към обществениците Панов изказа признателност към тях, че са се доказали като отговорни партньори и през годините досега са се отзовали на всяка кауза в името на Велико Търново и развитието му.

„Щастлив съм, че отново сме заедно. Именно това е успешната формула – заедно преобразяваме Историческата и духовна столица на България – Велико Търново, издигаме имиджа и авторитета на града и за него се говори с респект и гордост в страната и извън пределите й. Благодаря за всичко онова, с което подпомагате моята и на екипа ми работа, имаща за цел Велико Търново да бъде по-хубав, по-приветлив и по-добър за живеене град“, обърна се към гостите Даниел Панов.

Летният театър бе възстановен през 2013 година със средства от общинския бюджет и от дарители, след като 30 години бе в разруха. Изграждането на покрита сцена ще позволи много повече изпълнители да организират концерти и представления на открито, а това ще обогати културния календар и ще обогати туристическия сезон.

„В навечерието на най-светлите християнски празници ви пожелавам да прекарате това време с вашите близки и обичани хора, а семействата ви да бъдат благословени. Бъдете здрави и успешни, пазете и предавайте българските традиции и обичаи“, завърши Даниел Панов.

Самостоятелни дарения направиха фирмите „Ден и Нощ“ и „Чех“, евродепутатът Ева Майдел, клубовете „Ротари“, „Зонта“, Фондация „Генерал Протогеров“, „Лайънс“ клубовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони