Събраха 50 хил. лева за лечението на треньорка по фехтовка

Снимка: Архив

Треньорката по фехтовка Марина Вълкова вече е събрала нужните над 50 хил. лева за операция на гръбначния стълб в Германия. Днес в София завърши поредната благотворителна инициатива в нейна подкрепа, съобщи БТВ.

През уикенда в залата по фехтовка на Националния стадион „Васил Левски" резултатите и постиженията нямаха никакво значение. Благотворителен турнир събра повече от 100 състезатели, треньори и ръководители, както и приятели на Марина, които дойдоха, за да я подкрепят в борбата й с коварното заболяване.

Здравословният проблем на 22-годишната треньорка на ЦСКА обедини хора от различни възрасти и спортове, след като кампанията по набирането на средства за операцията й започна още преди Нова година с концерт - спектакъл с участието на ансамбъла по художествена гимнастика.

Със събраните днес нови 2800 лева лечението на младото момиче в Германия, струващо повече от 25 хил. евро, ще бъде почти обезпечено. Марина занимава за Германия на 21 януари за финални прегледи и насрочване на дата за нейната операция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България