Съветникът на президента, Борислав Цеков, за обвинението срещу Прокопиев: Днес е един добър ден за морала и върховенството на закона

Днес е един добър ден за морала, върховенството на закона и справедливостта. Така преподавателят по конституционно право и съветник на президента Румен Радев, д-р Борислав Цеков, коментира повдигнатото ново обвинение срещу  Иво Прокопиев и ареста на семейство Баневи във Франция.

"Днес е един добър ден за морала, върховенството на закона и справедливостта, които бяха погазени с гигантския приватизационен грабеж по времето на Иван Костов, превърнал за една нощ в мултимилионери всякакви съмнителни персони - арестуван беше Банев, а Прокопиев е с мярка за неотклонение. Дано съдебната система си свърши работата и виновниците да бъдат съответно наказани", написа Цеков в профила си във фейсбук.

"Подсъдимият Иво Прокопиев е обвинен и за престъпления, свързани със скандалната приватизация на "Каолин" по време на корумпираното управление на СДС и Иван Костов. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка", коментира по-рано Цеков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България