Съветник напуска РБ в Бургас

Общинският лидер на Движение България на гражданите /ДБГ/ в Бургас Живко Табаков обяви, че напуска групата на Реформаторския блок в местния парламент. Чашата на търпението му преляла, защото колегите му не го подкрепяли за важни решения и предпочитали по- често да гласуват с ГЕРБ.

А и на национално ниво ДБГ се дистанцира от Реформаторския блок, коментира Табаков. Табаков сподели, че възнамерява да остане независим общински съветник. По време на миналия мандат той бе съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Едно от предложенията, за което не получи подкрепа от колегите си бе искането за отпадане на”Зелената зона” през почивните дни в Морската градина. След това той инициира подписка. 13 340 души са се подписали, че не желаят "Зелена зона" през уикендите, обяви в понеделник Табаков.

„Количеството на подписалите се хора е много по-голямо от мнозинството в Общинския съвет. Това е пряката демокрация, тя е барометър на общественото мнение, което на практика обезценява мнението на една шепа хора, седнали зад банките в местния парламент”, заяви още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони