Съветник поиска да се впише в решение на Общинския съвет в Търново "Зимата няма да ни изненада"

Общинският съветник от БСП във Велико Търново Стоян Витанов поиска да бъде вписано в официално решение на местния парламент "Зимата няма да ни изненада!".

Социалистът пожела изречението да бъде добавено в точката от предоставената информация за зимното почистване от Общинската администрация. Предложението му не беше прието сериозно от неговите колеги, които го попитаха дали наистина иска да бъде гласувано подобно допълнение.

„Разбира се, че не се шегувам, искам изречението да бъде сложено най-накрая”, каза Стоян Витанов. След минута обаче той промени решението си и заяви, че желае кметът Даниел Панов да поеме ангажимента, че „зимата няма да ни изненада”.

Председателят на местния парламент обърна внимание на Витанов, че Общинският съвет не е цирк и обясни, че няма да толерира подобни изказвания. „Предложението Ви не се приема!", отсече Венцислав Спиридонов.

От групата на Реформаторския блок пък поискаха да бъде увеличено използването на химикали като „Айс мейлт” вместо пясък и сол. От доклада на Общинската администрация обаче става ясно, че зимното почистване на практика е осигурено и не се очаква недостиг на материали и техника. Изготвен е план за действие, както и връзка между институциите при тежки снеговалежи и лоши метеорологични условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България