Съветниците от БСП в Търново искат Проверка на проекта за интегриран градски транспорт

Съветниците от групата на БСП във Велико Търново ще сизират Управляващия орган към МРРБ да извърши проверка на проекта за интегриран градски транспорт на град Велико Търново. Това съобщи инж. Стоян Витанов след заседание на Великотърновския общински съвет, на което проектът получи одобрението на мнозинството.

Съветниците от БСП обаче не са съгласни с редица предложения, заложени в проекта. Първият им аргумент да го отхвърлят е, че той не е минал през обществено обсъждане, както е решено на сесия на местния парламент с решение №223/протокол 10 от 2016 г.

„Рехабилитацията на бул. „България”, заложена в плана, е едно изключително добро решение. Но защо няма да има такава и за бул. „Никола Габровски”? Как ще се направи кръгово движение на кръстовището с ул. „Христо Ботев” – ул. „7-ми юли” – ул. „Теодор Светослав” при 9-градусов наклон? Буферните паркинги ще решат проблема на туристите, но не и този на великотърновци. И защо с тези близо 11 млн. лв. не се изградят три паркинга в града, а за по-лесно и бързо усвояване на парите ще се закупят три електробуса?” – коментира днес Валерия Дончева.

Стоян Витанов повтори думите си от трибуната на Общинския съвет, когато нападна заместник-кмета проф. Георги Камарашев с обвинение, че администрацията цели източване на общинска фирма. Причината е в отдаването за стопанисване на планираната туристическа линия №100 на дружество „Паркинги и гаражи”. Според Витанов обаче, тъй като общинското дружество няма гараж, пункт за ремонт и други важни за получаването на лиценз изисквания, общината била сключила договор с конкурентна фирма, на която ще заплаща наеми за тези помещения. С представител на фирмата пък бил сключен трудов договор за длъжността ръководител транспортна дейност, която също е изискване за получаването на лиценз.

„Затова ще сигнализираме чрез писмо Управляващия орган по проекта към МРРБ да извърши на място проверка и да направи анкета.” – каза Витанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България