Съдебен заседател припадна в залата по време на дело в Търново

Заради това отложиха присъдата за зверска катастрофа край Джулюница

Съдебен заседател е припаднал в залата на Темида във Велико Търново минути преди да бъде произнесена присъда за зверска катастрофа край лясковското село Джулюница. Въпросната заседателка колабирала и се наложило да бъде викана линейка, която я откарала в болница. Заради драматичния инцидент съдебният състав е отложил прочита на решението за 2 ноември.

Три години след тежко произшествие между две коли, като в едната загина 19-годишен ученик,а други четирима едва оживяха, делото още не може да приключи на първа съдебна инстанция. То върви отново в Окръжния съд в старата столица след като по-рано присъдите на двамата подсъдими бяха отменени от Апелативния съд,а обвинителният акт доработен. На 8 юни 2015 г. БМВ 7 и „Дайхацу Куоре Л80” се удрят. Шофьорът на БМВ-то, който е бизнесмен от СТражица е карал с над 112 км.в час.Другата кола не спряла на знак „Стоп“ на кръстовището убиец. При сблъсъка ученикът Данчо Лалов издъхва , а други младежи са с тежки травми и оживяват по чудо. След тази поредна кървава драма на мястото бе сложена камера на МВР.

В дайхацуто са пътували петима ученици, които се прибирали от Стражица към домовете си в Джулюница, след като са изкарали последния изпит за годината. Зад волана на колата бил 19-годишният Йордан Йорданов, също ученик в Стражица. Той не спрял на знак „Стоп“, а точно в този момент с висока скорост се носело БМВ с водач 36-годишният Ивайло Пейков от Стражица, в чийто автомобил също имало пътник. В резултат на зверския удар Данчо Лалов загива на място, а останалите са в болница. Някои от учениците, които са на различна възраст, получават тежки травми. 33-годишният спътник на Пейков е с най-леки травми.

На 27 юни 2016 г. Окръжният съд във Велико Търново гледа съдебното дело в един ден по съкратената процедура. 19-годишният Йордан Йорданов получи 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и лишаване от управление на автомобил за пет години. Бизнесменът Ивайло Пейков също се призна за виновен и Темида му отреди за една смърт и няколко средни и тежки телесни повреди 3 г. затвор при общ режим и 5 години лишаване от управление на МПС. Въпреки бързия процес присъдите обаче бяха отменени от Апелативния съд във Велико Търново миналата пролет и делото бе върнато за разглеждане от нов състав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право