Съдебен изпълнител продава незавършен Дом за стари хора за 1, 1 млн.лева

Частен съдебен изпълнител продава семеен хотел във великотърновското село Малки чифлик, който е трябвало да бъде преустроен в Дом за стари хора. Триетажната сграда е в груб строеж. Обявената начална цена на търга е за близо 1,1 милион лева, а наддаването ще бъде в понеделник.

Имотът се простира на площ от около 1200 кв. метра. Според проекта е било предвидено да бъдат изградени басейн, спа, сауна, парна баня, солариум със самостоятелни душове и съблекални, ресторант с кухня и санитарен възел, помещение за персонала, котелно и склад. И всичко това само на партерния етаж. Останалите трябвало да бъдат пригодени за студиа, стаи и апартаменти.

Градежът обаче така и не бил завършен, а с това не била реализирана и идеята за създаване на Дом за стари хора в китното селище. Сградата вече е собственост на Първа инвестиционна банка, след като е бил ипотекиран три пъти.

Имотите в Малък Чифлик се продават на сериозни цени. Селото се превърна в предградие на Велико Търново и е едно от най-предпочитаните за живеене в района. Причина за това е близостта му до старата столица и природните му забележителности, които привличат все повече туристи в малките семейни хотели и къщи за гости.

Много от имотите обаче са с изкуствено завишени цени, които в много случаи отблъскват инвеститорите. В селото живеят около 300 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България