Съдебният процес срещу полицая, гръмнал майка си и баща си, стартира навръх 1 ноември

Процесът срещу бившия полицай от Трето РУ на МВР-Пловдив Венцеслав Караджов, който е обвинен за екзекуцията на майка си Божура и баща си Цветан на 15 май 2016 година, ще стартира навръх 1 ноември – Деня на будителите, в Окръжния съд в Пловдив.

Първото заседание по делото за двойното убийство е насрочено за 9 часа, като съдебен състав с председател Мария Добрева ще проведе тази сряда предварително изслушване на страните в процеса.

Според държавното обвинение престъплението е предумишлено, извършено е с особена жестокост и с користна цел. Трагедията е била провокирана от дългогодишен съдебен спор за имот.

В хода на разследването стана ясно, че Караджови-старши притежавали терен на улица „София” 68 в Пловдив. На това място младите Караджови вдигнали със собствени средства двуетажна къща, но тя се водела на името на родителите.

Венцеслав и съпругата му Каля загубили едно от делата срещу Божура и Цветан Караджово и най-вероятно това е провокирало убийството, извършено на 15 май 2016 г. Венцеслав Караджов отрича да е убил родителите си и твърди, че е невинен и е натопен от висши полицейски шефове в Пловдив заради свои крупни разследвания като служител в Икономическа полиция.

Венцеслав Караджов е в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” вече 18-и месец. За извършеното престъпление, за което експолицаят е подсъдим, законът предвижда затвор от 15 до 20 години и доживотен затвор без замяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право