Съден за телефонни измами е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост

За два месеца Окръжната прокуратура във Велико Търново е приключила разследване и внесла в съда обвинителен акт срещу 30-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Борис Д. е за това, че на 8 октомври тази година около 16 часа в Горна Оряховица на ул.“Васил Левски”, при управление на лек автомобил „Mercedes“, движейки се със скорост от 99,8 км/ч , не пропуснал преминаващите по пешеходната пътека пешеходци и по непредпазливост причинил смъртта на Тодор Д. на 71 години.

В злополучния ден, когато мерцедесът фучал с висока скорост, дядото предприел пресичане на пешеходна пътека, обозначена с пътен знак. Обвиняемият възприел със закъснение пресичащия човек и, въпреки че натиснал рязко спирачки, колата връхлетяла върху стареца. В резултата на настъпилото произшествие мъжът получил телесни увреждания, несъвместими с живота, вследствие на които починал.

Обвиняемият е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни. Има взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право