Съдиите се отчитат всеки месец

Революционен план готви БФС за новия сезон в първенството. Според него съдиите ще се отчитат всеки месец пред медиите и по този начин ще отговарят на нападките от страна на клубовете. Това призна председателят на Съдийската комисия Петър Петров пред „Труд“.

Уважавам „Левски“, както и всички други отбори в първенството, но всеки може да си говори каквото иска - каза Петров по повод информациите, че от „Герена“ обмислят да внесат искане в БФС за оставката на комисията. - Не знам да има нещо черно на бяло в централата. Ако това се случи, ние имаме становище, с което сме готови. След четвъртия кръг ще коментираме повече.

Плануваните пресконференции ще бъдат водени от наблюдаващия ръководител на УЕФА за българските рефери Марк Бата, който е бивш дългогодишен съдия на ФИФА, а в момента е член на съдийската комисия към европейската централа.

Срещите на мъжете в черно с медиите ще са прецедент, тъй като до този момент е имало само извънредни, и то предимно след скандали. От новия шампионат изминаха едва два кръга, но след всеки имаше оплаквания. Най-горещо бе след мача „Локомотив“ (Пловдив) - „Левски“ (2:2). „Сините“ обвиниха главния съдия Никола Попов заради отсъдената дузпа за домакините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ