Съдии си правят отвод по дело “Къща за гости”

Обвинителният акт срещу бившия зам.-министър Александър Манолев бе внесен в съда преди месец.

Забуксува процесът срещу бившия зам.-министър Александър Манолев

Магистратите работели със сестрата на обвиняемия

Масово съдии от благоевградския окръжен съд си правят самоотводи по делото срещу бившия зам.- министър Александър Манолев, който е обвиняем за къщата си за гости в Сандански.

До момента не може да се определи състава, който да гледа казуса. Всеки път след случайното разпределение, кой да гледа делото, магистратите се отказват. Мотивът им е, че имат отношения със сестрата на Манолев - Рая Манолева, която е съдия в Районен съд-Сандански.

Дотук петима окръжни съдии се отведоха от делото. Очаква се процедурата по избор на съдия да продължи докато някой магистрат приеме. Съдиите, които отказват да поемат казуса, коментират, че с отводите си целят да се осигури безпристрастност и обективност на процедурата.

Окръжна прокуратура в Благоевград преди месец внесе обвинителния акт срещу Манолев в качеството на подбудител и срещу Ани Димитрова като съучастник. Те са обвинени в представянето на неверни данни, чрез които са си осигурили европейско финансиране за къща за гости. Заради аферата Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право