Съдът върна Габриела Медарова в ареста

Снимка: БНР

"Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча", примоли се 21-годишната танцьорка

„Задържане под стража“ е мярката за 21-годишната танцьорка Габриела Медарова, взета този следобед от тричленен състав на Пловдивския окръжен съд. Мотивът на съдийския състав за връщането на младата жена в ареста е, че е възможно да извърши друго престъпление. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи БНР.

В края на миналата седмица състав на Районния съд в Пловдив пусна Габриела на свобода с мярка „подписка“ след случая с ударено от нея момиче в нощен клуб в Пловдив. Прокуратурата обжалва решението на райнонните магистрати.

Преди близо месец младата танцьорка блъсна 10 паркирани коли след употреба на алкохол и наркотици с колата на приятеля си. За този инцидент тя бе освободена от ареста с парична гаранция от 5 хил. лв.

Адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски отново защити тезата, че клиентката му е невинна, тъй като е ударила Катя вследствие на инцидент, т.е. без да иска, допълва Trafficnews.bg

Той разказа пред магистратите, че на момичето ѝ прилошало, отишло в тоалетната с приятеля ѝ, който я придържал. В момента на удара Габриела се опитала да се подпре на вратата на тоалетната кабинка, но залитнала и с отпусната длан ударила Катя в лицето.

Габриела приемала антидепресанти, тъй като страдала от тревожна депресия. Официални данни за употребата на алкохол и наркотици няма, а танцьорката твърди, че е пила само две глътки за наздравица.

Прокурорът Димитър Махмудиев опонира, че по-леката мярка не върши работа, тъй като момичето вече е освободено под гаранция за друг инцидент.

"Не съм я ударила умишлено. Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча", заяви Габриела, с отработена от предишните инстанции, дикция и изражение.

Този път обаче съдът не се впечатли от сълзите на момичето и й наложи най-тежката мярка за неотклонение - арест. Според магистратите има достатъчо данни, че Габриела е извършила нападението в клуба и има опасност да извърши ново, тъй като има лоши характеристични данни.

След като чу решението на съда, Медарова се олюля и се свлече на един от столовете в съда. Първочалано отказа да позволи да й поставят белезници, но в последствие бе изведена от Съдебна охрана без съпротива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право