Съдът даде ход на делото срещу Николай Ненчев

Софийски градски съд даде ход на делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, обвинен в престъпление по служба заради ремонта на изтребителите МиГ-29. В началото на заседанието адвокат Петър Божков, защитник на обвиняемия, отправи към съда искане да не бъде даван ход на делото с аргумент, че подсъдимият е председател на политическа партия и като такъв се намира в ситуация на предизборна кампания.

Освен това защитата оспори и някои от доказателствата, посочени в обвинителния акт, но липсващи в кориците на делото.

От своя страна държавното обвинение оспори тезата на защитата и заяви, че участието на Ненчев в изборите не е пречка за съдебния процес, защото той е привлечен като обвиняем преди регистрацията си в листите.

В крайна сметка съдът възприе тезата на обвинението и липсата на възражения от страна на обвиняемия и даде ход на делото. На съдебното заседание се явиха повече от 10 свидетели, измежду които зам.-министърът на отбраната в предходното правителство Димитър юмюрджиев, бившият началник на отбраната Константин Попов и други, но заради реорганизация на съдебния процес, повечето от тях ще бъдат разпитани на друга дата. По време на заседанието стана ясно, че държавният глава Румен Радев ще бъде разпитан на 12 април 2017г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право