Съдът е назначил починал да брои повторно бюлетини от референдума

Едно от трите вещи лица, които Върховният административен съд е назначил за съдебна математико-статистическа експертиза по второто дело срещу резултатите от референдума, се е оказал починал.

Това сочи определение на ВАС от понеделник. Основна част от експертизата ще бъде повторно преброяване и отчитане на резултатите в посочени от "Шоуто на Слави" 44 секции с нарушения.

"Вещите лица са определени на случаен принцип от Списъка на специалистите, утвърдени за вещи лица от комисията по чл. 401, ал.1 от Закона за съдебната власт. Призовката за уведомяване на едно от вещите лица - Александър И. Кюркчиев, се е върнала с отбелязване, че вещото лице е починало. Затова Александър И. Кюркчиев следва да бъде заменен с друго вещо лице с идентична специалност и определено по същия начин", обясняват от тричленката на ВАС с председател Нина Докторова и членове Татяна Хинова и Красимир Кънчев.

Съдиите са указали още вещите лица при изготвяне на заключението си да съобразят с допълнителни писмени доказателства, представени от адвокатите на "Шоуто на Слави" миналата седмица. Постановено е и да се изиска от Министерския съвет писмо №03.07-109/17.11.2016 г., издадено от началника на отдел „Административно-правно обслужване и собственост” в дирекция „Административно и правно обслужване и управление на собствеността” на Администрация на МС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика