Съдът забрани строителството в градинката на столичния кв. "Гео Милев"

Административен съд – София потвърди заповедта на РДНСК за спиране на строителните работи в градинката в столичния квартал "Гео Милев" и сложи край на продължилата близо две години сага.

По протест на СГП няма да се строи сграда в градинката в кв. „Гео Милев“, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура (СГП).

От 2014 г. жители на ул.”Андрей Николов” №24 в кв. „Гео Милев“ протестират срещу опитите за построяване на сграда в кварталната градинка с детска площадка.

Още тогава възмущението им предизвика среща между ръководствата на Софийска градска прокуратура, Софийска районна прокуратура, Главният секретар на Министерството на вътрешните работи, Директорът на СДВР.

Вследствие на това бе образувана преписка в СГП – отдел „Надзор за законност“, като наблюдаващият прокурор изготви и внесе протест до Началника на РДНСК-Югозападен район за спиране на строежа. Протестът беше уважен от строителния надзор и РДНСК издаде заповед за спиране на строителните работи в градинката.

Тази заповед по-късно бе обжалвана от фирмата, която изгражда сградата пред Административен съд – София-град.

По повод на тази жалба АССГ се произнесе с решение през октомври 2016 г. , по силата на което е отхвърлена жалбата на строителната фирма и се потвърждава заповедта на началника на РДНСК за спиране на строителните работи в градинката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България