Съдът задържа под стража бившия шеф на контрола в Комисията по хазарта

Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“ на бившия директор на Дирекция „Контрол и правни дейности“ в Държавната комисия по хазарта по протест на прокуратурата. Той е обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група и за длъжностни престъпления, съобщават от Апелативната специализирана прокуратура.

По отношение на него съдът отмени определението на първата съдебна инстанция и потвърди тезата на Специализираната прокуратура, че са налице данни, от които може да се предположи участието му в престъпната група и извършването на длъжностни престъпления. В качеството си на директор на дирекцията от 2015 до 2018 г. обвиняемият е действал в съучастие и като съизвършител с тогавашния председател на комисията Огнемир Митев, а техен подбудител е бил Васил Божков.

Налице е опасност обвиняемият да извърши на свобода друго престъпление, потвърди още съдът. Съдебният състав потвърди в същото време определената от първата инстанция мярка за неотклонение „Домашен арест“ на доскорошния началник на отдел

„Контролна дейност“ в Държавната комисия по хазарта. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право