Съдът задържа под стража 39-годишен, обвинен в блудство с три деца

Снимка: Архив

Задържане под стража за 39-годишен мъж, обвинен в блудствени действия с три деца и склоняването им да гледат клипове с порнографско съдържание, постанови Окръжният съд в Търговище. Мярката е наложена във вторник по искане на Окръжна прокуратура, уточниха от Апелативната във Варна.

Както „Труд” съобщи , мъжът, който се казвал Дилян Д., е бил задържан в неделя вечерта след сигнал за блудство, подаден от родител.

От Апелативна прокуратура уточняват, че жертвите са две момчета, братя на 6 и на 8 години, и едно момиче на 9 години от друго семейство.

Освен, че децата били събличани, галени и хапани от мъжа, той им пускал и клипове с порно.

Според обвинението престъпленията са били извършени в периода от 1 май до 1 септември тази година, когато родителите на децата били на работа. 39-годишният пък работел на смени и се шляел с малките.

Околните не подозирали какво става, въпреки съмнителното приятелство, при което възрастният черпел децата с бонбони, сладоледи и други лакомства. Канел ги в дома си и се занимавал с тях.

Пред съда мъжът обяснил, че децата трябвало да знаят за „тези неща, какво ги чакало, като пораснат” и един вид той ги обучавал и по-скоро си играел с тях.

Тъй като има съмнения за психичното му състояние, той ще бъде изпратен за съответните експертизи.

От прокуратурата допълват, че Дилян и децата живеели в една къща, но не са роднини. Ставало дума за наематели на двуетажна къща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право