Съдът издирва касиерa беглец Петко Митевски, задигнал 21 млн. лв. от „Алфабанк“

Софийският апелативен съд (САС) не успя да стартира делото срещу бившия касиер Петко Митевски и започна да го издирва на различни адреси, в затворите и арестите. Митевски бе осъден на 15 г. затвор за длъжностно присвояване на 21 млн. лв. от “Алфабанк”. Когато Софийският градски съд чете присъдата, той бе с мярка “подписка”. Прокуратурата поиска Митевски да бъде задържан. Когато полицаите отишли в дома му да го арестуват, не го открили. От 19 юли Митевски е обявен за общодържавно издирване.

Магистратите от САС отправиха запитване към Националната следствена служба, с което да проверят дали бившият касиер не се намира в някой арест в страната. Също така изпратиха писмо и до Шесто районно управление, откъдето трябва да отговорят защо не е бил задържан, когато се явил доброволно в полицията, за да влезе в затвора след присъдата на първа инстанция.

Митевски има забрана да напуска страната и засега се издирва само в България. Както писа “Труд” още през юли, не е изключено той да се крие в пловдивски имоти на Борис Бояджиев – съпруг на сестрата на Митевски. Скандалният шурей е свързан с предприятието “Балканска звезда”-Троян, откъдето е Митевски. Следващото заседание е насрочено за 13 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право