Съдът наложи мярка "задържане под стража" за мъж, разпространявал наркотици във Варна

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на 37-годишния Илиян Ил. от Търговище заради разпространение на наркотици бе уважено от състав на Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът бе задържан на 6 юли 2017 г. на ул. „Пирин“ във Варна при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространение. Автомобилът на Илиян Ил. бил спрян за проверка. При претърсване и обиск на лицето са открити 1000 таблетки амфетамин, кристално вещество и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана.

Направените експертни справки на таблетките показали, че са висококачествен амфетамин с тегло 289,11 гр., а кристалното вещество с тегло 27,71 гр. се използва като съставка при производството на амфетамин. Претърсено е жилището на 37-годишния мъж в Търговище, откъдето полицията иззела 6 ампули метамфетамин.

При повторен оглед на автомобила на обвиняемия с куче са открити допълнителни количества таблетки и марихуана.

Илиян Ил. е обвиняем и по досъдебно производство на Районната прокуратура в Смолян, където е разследван за държане на наркотични вещества.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право