Съдът не пусна на свобода десетокласник, обвинен в опит за убийство

17-годишният Кристиян Тодоров, обвинен в опит за убийство на охранител в дискотека "Гетсби", остава в ареста. Това реши Варненският окръжен съд, пред когото адвокатите на непълнолетния ученик обжалваха наложената му преди 3 месеца най-тежка мярка за неотклонение.

Защитата поиска Кристиян да бъде освободен, тъй като от задържането му досега с него не са били извършвани никакви следствени действия, а зад решетките той не може да продължи образованието си.

Десетокласникът от Частната търговска гимназия бе заловен, след като на 28 януари в 2 часа сутринта в пълната с 400 души дискотека се оказал в центъра на меле между две компании. Охраната извела участниците в сбиването навън и там се разиграла кървавата драма. Ученикът хванал здраво 36-годишния гард Армен Алексанян, а приятелят му и пряк извършител на опита за убийство Галин Минчев го намушкал над 10 пъти с нож. Една от раните била в сърдечната област и само бързата намеса на медиците от МБАЛ "Св. Анна" спасила живота на ранения. Минчев все още се издирва, а пред съда Кристиян лаконично обясни, че иска да се прибере у дома и да учи.

Съдът обаче отказа да го постави под възпитателен надзор от родителите му или от Детска педагогическа стая, тъй като само за миналата година тийнейджърът е навъртял 6 криминални регистрации - за палеж, телесна повреда, грабеж и притежание на дрога. Ако бъде признат за виновен за опита за убийство, Кристиян може да бъде наказан с лишаване от свобода от 2 до 10 г., тъй като е непълнолетен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право