Съдът определи мярка "задържане под стража" за 19-годишния младеж, изнасилил дете в Стара Загора

Съд

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 19-годишен младеж, който изнасилил дете в Стара Загора.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан Й., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че извършил полово сношение с лице от същия пол, като употребил за това сила и деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст - престъпление по член 157, алинея 3 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 29.05.2017 г. в гр. Стара Загора, обвиняемият Стефан Й. отвел 10-годишно дете в дома си и след като е упражнил сила, е извършил полово сношение.

Стефан Й. не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан Стефан Й. се наказва с лишаване от свобода от три до дванадесет години.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стефан Й. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Стефан Й. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право